Acasă Info Local DESPRE PROBLEMELE VÂRSTNICILOR ILFOVENI

DESPRE PROBLEMELE VÂRSTNICILOR ILFOVENI

DISTRIBUIȚI

varstniciÎn cadrul ședinței Comitetului pentru Dialog Social din data de 24 februarie, desfășurată la Instituția Prefectului Județului Ilfov, la care au participat factorii de decizie din județ și reprezentanți ai Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice din România, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă seniorii din județ și numai. S-a vorbit despre situația biletelor de tratament pentru acest an, noul act normativ referitor la acest aspect micșorând de la 18 la 16 zile durata unei cure subvenționată de stat, cu acest prilej majorându-se cu 22.000 numărul de persoane care pot participa la program, dar mai ales despre problema transportului în comun cu care se confruntă vârstnicii care locuiesc în Ilfov. Prefectul Daniel Rășică a amintit, cu acest prilej, că Ilfovul este un județ atipic, având, potrivit legii, reședința la București și, drept urmare toate instituțiile publice județene. În Ilfov nu se poate discuta despre transport public gratuit întrucât județul nu are o regie proprie care să subvenționeze cursele pentru vârstnici. Un pensionar cu treburi la București, care locuiește, de exemplu, la Nuci sau la Gruiu, scoate din buzunar în jur de 15 – 20 de lei dus – întors.

O altă problemă cu care se confruntă ilfovenii este legată de existența farmaciilor. Există localități, cum ar fi Nuci, unde nu există nicio asemenea unitate, dar problema trebuie discutată cu reprezentanții farmaciștilor și cu factorii de resort din cadrul Ministerului Sănătății.

La discuții au fost prezenți și reprezentanți ai Federației Naționale ”Omenia” și ai Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionaruilor din România care au pledat pentru dezvoltarea de noi parteneriate care să contribuie la îmbunătățirea situației persoanelor vârstnice, pentru participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ și nu în ultimul rând pentru înființarea unui Secretariat de Stat pentru Persoanele Vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here