Acasă Interne Deținut ”model”, evadat de la Jilava

Deținut ”model”, evadat de la Jilava

DISTRIBUIȚI

 Un deținut a evadat de la Penitenciarului București Jilava, duminică dimineața.

Dumitru Laurențiu Adrian, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, cu domiciliul în București, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv decantorul unității.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că deținutul a părăsit punctul de lucru fără a invocă un motiv anume, se arată într-un comunicat al penitenciarului.

Autoritățile l-au dat în urmărire generală în zona București și ieșirile din țară și au fost organizate filtre pentru recunoașterea lui.

În vederea capturării deținutului s-au blocat căilor de acces – posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din personalul unității, precum și cooperarea cu Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Poliția de Frontieră și Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov, se mai precizează în comunicat.

De asemenea conducerea penitenciarului a dispus începerea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului București Jilava, Cristian Micu, a explicat că deținutul a participat la mai multe acțiuni de voluntariat, fiind recompensat de 8 ori și câștigând o reducere cu 120 de zile a pedepsei. În luna noiembrie ar fi putut beneficia de eliberare condiționată.

După ce va fi reîncarcerat, evadatul riscă de la 6 luni până la 2 ani de închisoare. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului București Jilava susține că nu au mai existat astfel de evenimente din 2010.

În cazul în care dețin informații care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deținutului, cetățenii sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de telefon 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here