Acasă Interne DGA București-Ilfov: ”100 de ani de integritate”, eveniment dedicat Centenarului Marii Unirii...

DGA București-Ilfov: ”100 de ani de integritate”, eveniment dedicat Centenarului Marii Unirii şi Zilei Internaţionale Anticorupţie

DISTRIBUIȚI

În contextul marcării Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie și sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la 7 decembrie 2018, Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov a organizat evenimentul ”100 de ani de integritate”.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor personalități din domeniul istoric, precum și profesioniști din cadrul Ministerului de Interne care s-au adresat unui public alcătuit din 120 de tineri polițiști și jandarmi, în vederea transmiterii unor mesaje bazate pe comportament etic, integru, în spiritul onoarei profesionale și a respectului pentru memoria înaintașilor.

Prin rememorarea unor momente istorice de mare însemnătate pentru poporul român, istoricul Manuel Stănescu a readus în inimile celor prezenţi bucuria şi emoţia care au reverberat în sufletele românilor în urmă cu 100 de ani, prezentând fapte şi evenimente care au condus la desăvârşirea statului naţional român modern.

De asemenea, Laurențiu Ștefan Szemkovics, doctor în istorie, a condus auditoriul în memoria evenimentelor istorice de acum un veac şi a adus în prim plan aspecte privind materializarea, consecinţele și lupta împotriva corupţiei.

Comisarul șef de poliție Florin Șinca a supus atenţiei rolul important al angajaţilor MAI la înfăptuirea Marii Uniri.

Participarea tinerilor polițiști și jandarmi la acest eveniment răspunde obiectivelor evenimentului de educare a noii generaţii de angajaţi ai MAI în spiritul eticii şi integrităţii, precum și pentru conştientizarea acesteia cu privire la importanţa îndeplinirii cu responsabilitate a îndatoririlor de serviciu.

La eveniment și-au adus contribuția membrii Trupei de teatru ”Strict Secret” a Academiei de Poliție ”Alexandru I. Cuza” București şi Ansamblul Artistic ”Doina Ilfovului”, care au susținut momente cultural-artistice în spiritul momentului aniversat.

Se împlinesc 15 ani de când, în întreaga lume, Ziua Internațională Anticorupție se sărbătorește la data de 9 Decembrie. Stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată de România la 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

Totodată, declaraţia Primei Conferinţe Anuale şi a Adunării Generale a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, susţinută în octombrie 2006 la Beijing, îndeamnă autorităţile competente să aplice prevederile relevante ale Convenţiei pentru a stabili şi întări sistemul de luptă împotriva corupţiei, precum şi încurajarea statelor semnatare cu privire la celebrarea Zilei Internaţionale Anticorupţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =