Acasă Interne DGA București-Ilfov – Caravana integrității

DGA București-Ilfov – Caravana integrității

DISTRIBUIȚI

În contextul activităților de prevenire a corupției desfășurate de Direcția Generală Anticorupție, pentru promovarea integrității funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și în scopul conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și importanța semnalării acestora, în perioada mai – iunie 2022, Direcția Anticorupție pentru Municipiul București (D.A.M.B.J.I.) desfășoară la nivelul județului Ilfov acțiunea de prevenire a corupției intitulată „Caravana integrității”.

Activitatea va debuta în data de 30 mai, zi în care Direcția Generală Anticorupție aniversează 17 ani de activitate.

Pentru stabilirea grupului țintă al acțiunii s-a avut în vederea nevoia de informare a angajaților/cetățenilor care își desfășoară activitatea/locuiesc în zona rurală, cu privire la  instituțiile care au competențe pe linia combaterii corupției, precum și modalitatea de sesizare  a faptelor de corupție.

În scopul atingerii obiectivului general al campaniei, ofițerii cu atribuții pe linia prevenirii corupției din cadrul D.A.M.B.J.I. vor organiza o serie de întâlniri, la sediile posturilor de poliție aflate în organigrama I.P.J. Ilfov, cu lucrătorii de poliție ce încadrează aceste structuri, precum și întâlniri la sediile unităților administrativ teritoriale din zona rurală a județului Ilfov, cu reprezentanți din conducerea acestora, respectiv din cadrul birourilor/compartimentelor de relații publice. De asemenea, vor fi purtate discuții cu cetățenii care vor fi prezenți în incinta posturilor de poliție/sediilor UAT-urilor la momentul realizării întâlnirilor, în context fiind abordate subiecte precum riscurile implicării în săvârșirea unor fapte de corupție și necesitatea sesizării acestora.

În cadrul întâlnirilor precum și prin intermediul UAT-urilor, vor fi distribuite către cetățeni materiale cu caracter preventive, se arată într-un comunicat de presă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here