Acasă Educatie DGA a sarbatorit 12 ani de activitate si in Ilfov

DGA a sarbatorit 12 ani de activitate si in Ilfov

DISTRIBUIȚI

Marți, 30 mai, la sediul Direcției Generale Anticorupție, s-a desfășurat evenimentul prilejuit de aniversarea Zilei Direcției Generale Anticorupție – 30 Mai, 12 ani de activitate.

Activitatea s-a bucurat de prezența reprezentanților conducerii Ministerului Afacerilor Interne, chestorul de poliție Bogdan Mihail Ivănescu, secretar general al M.A.I., Bogdan Licu, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Daniel Horodniceanu, procuror șef al Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism, reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție, șefi și reprezentanți ai inspectoratelor generale și ai celorlalte structuri MAI.

De asemenea, amu participat reprezentanții ambasadelor Marii Britanii, Statelor Unite ale Americii, Spaniei și Ucrainei, Reprezentanței Comisiei Europene în România, și ONG-urilor partenere ale DGA în activităţile de prevenire și educație anticorupție.

Cu acest prilej, directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul de poliție Ioniță Alexandru Cătălin, a subliniat că Direcţia Generală Anticorupţie este prima instituție publică la nivelul căreia au fost elaborate şi implementate politici cu caracter preventiv, iar experienţa acumulată în domeniu a consacrat unitatea noastră ca furnizor de expertiză şi bune practici pentru alte instituţii publice din România, dar şi din străinătate.

DGA din cadrul Ministerului Afacerilor Interne împlinește 12 ani de la înfiinţare, perioadă în care s-a consolidat ca instituţie pregătită să acţioneze profesionist în scopul asigurării integrităţii profesionale şi credibilităţii tuturor angajaţilor M.A.I.

Ziua de 30 mai a fost stabilită Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție la propunerea conducerii instituției, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Ilfov, Asociația Pro Democrația și Primăria Orașului Otopeni au organizat, cu acest prilej, proiectul “Mamă, Doamnă profesoară, eu nu dau șpagă!” prima ediție a concursului cu tema ”Anticorupție prin mesaje motivaționale”, având ca obiectiv implicarea tuturor elevilor din clasele IX-XII din cadrul  Liceului Teoretic “Ioan Petruș” din Otopeni, în transmiterea unor mesaje motivaționale anticorupție către părinţii şi profesorii lor, dar implicit către societatea civilă, trei dintre principalii actori care stau la baza formării, consolidării și devenirii tinerilor ca cetățeni implicați și responsabili.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 1 aprilie  – 17 mai 2017 iar, în cadrul activităților de informare, au avut loc 11 activități de informare la care au participat 273 elevi ai tuturor claselor de liceu.

Elevii au avut sarcina de a crea mesaje motivaționale, în format audio/video sau scris, pe care să le adreseze părinților, profesorilor și/sau societății civile. Prin intermediul acestor mesaje, ne-am dorit să determinăm cele trei categorii sociale să conștientizeze că integritatea şi corectitudinea sunt cele mai benefice căi de urmat, iar transmiterea unor astfel de valori tinerilor constituie o reală investiție în viitor.

La concurs au participat 9 echipe, fiecare cu câte un mesaj motivațional anticorupție, primele trei clasate dintre acestea fiind premiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here