Acasă Social DGASPC Ilfov caută ”părinți” de profesie

DGASPC Ilfov caută ”părinți” de profesie

DISTRIBUIȚI

DGASPC Ilfov caută asistenți maternali, oameni care să-și dorească să ajute un copil să crească frumos, să-i ofere afecțiune, să-l modeleze corect.

Un asistent maternal este o persoană care ia un copil în plasament și îl crește în propria casă. Sunt mai multe condiții pe care trebuie să le îndeplinească: să aibă spațiul necesar, studii medii, să nu aibă cazier, să nu aibă probleme medicale, să nu fie pensionat pe caz de boală. Și, desigur, să vrea să lucreze.

DGASPC Ilfov oferă informații la numărul 021.369.58.89, interior 118, sau pe mail, la dgaspcif@protectiacopilului.ro. Urmează un interviu, o evaluare, apoi se face un curs de atestare, care este gratuit.

Un asistent maternal primește în jur de 2.400 de lei lunar, cu sporuri și în funcție de vechime. Copilul luat acasă primește o alocație de plasament, de 950 de lei, pe lângă alocația de stat. Posturile de asistenți maternali îi vizează pe cei care nu au un loc de muncă. Cei care sunt deja angajați, dar care își doresc să aibă grijă de un copil și să facă o faptă bună, au varianta de plasament familial, pentru care primesc 420 de lei pe lună, plus cei 950 ai copilului (suma diferă, în cazul copiilor cu dizabilități).

2 COMENTARII

  1. […] DGASPC Ilfov caută asistenți maternali, oameni care să-și dorească să ajute un copil să crească frumos, să-i ofere afecțiune, să-l modeleze corect. Un asistent maternal este o persoană care ia un copil în plasament și îl crește în propria casă. Sunt mai multe condiții pe care trebuie să le îndeplinească: să aibă spațiul necesar, studii […]  » Vezi detalii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here