Acasă Politic Dialog absurd cu prefectul de București

Dialog absurd cu prefectul de București

DISTRIBUIȚI

Dialog absurd, duminică seara, la Digi24, cu prefectul Capitalei. După ce, la ora 19:00, a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, prefectul a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată luni la ora 15:00 pentru a decide ce măsuri se aplică în Capitală, unde duminică a fost anunțată o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori.

Ministrul Educaţiei a spus la Digi24 că marţi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va decide, cel mai probabil, închiderea şcolilor. Însă prefectul Capitalei a contrazis-o pe Monica Anisie și a spus că Ministerul Educaţiei este cel care închide şcolile, respectiv Inspectoratul Şcolar.

Întrebat dacă, în cazul în care luni se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub trei la mia de locuitori, se mai iau măsurile de „scenariu roșu” cerute de lege și pomenite și de premierul Ludovic Orban (portul măștii obligatoriu peste tot, închiderea restaurantelor, teatrelor, școlile în sistem online etc.), prefectul a sugerat că aceste măsuri ar putea fi anulate în aceeași ședință în care ar fi adoptate. – sursa: Digi 24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here