Acasă Anchete DIICOT intră în mafia firmelor de securitate

DIICOT intră în mafia firmelor de securitate

DISTRIBUIȚI

agenti-de-paza

18 perchiziții în București și Ilfov

 La 20 octombrie, procurorii  DIICOT București au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Valentin Vasilescu și Gabriel Gligăleanu și luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile față de Ionica Dicu și Ion Rădulescu pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. În perioada 2008 – 2014,  primii doi inculpați, împreună cu alte persoane, reprezentanți legali ai trei societăți comerciale, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, grup care a fost sprijinit de mai multe persoane, angajați ai firmelor în care susnumiții inculpați aveau calitatea de asociați sau administratori.

   Au fost identificate 15 societăți comerciale care au avut un comportament fiscal inadecvat (unele dintre ele nu au funcționat niciodată, altele au avut o activitate licită până la un moment dat, după care scopul lor a fost deturnat și au fost abandonate imediat ce au fost folosite în circuitul evazionist), de la care SC VALEXPRESS LOGISTICS SRL (fostă SC SECURITY PROTECTION GROUP SRL), SC MERCURY IMPEX 2000 SRL, SC MILVA PROD SRL și SC SPG UNION SRL au înregistrat și/sau au declarat achiziții de bunuri și servicii în perioada anilor 2008 – 2014, achiziții referitor la care există suspiciuni rezonabile că nu au fost în mod real efectuate. În fapt, aceste pretinse cheltuieli au fost folosite de membrii grupului în vederea obținerii de avantaje financiare prin diminuarea bazei de impozitare la care s-au stabilit contribuțiile la bugetul de stat (TVA și impozit pe profit). Prejudiciul estimativ și provizoriu produs prin comiterea infracțiunilor reținute în sarcina grupului infracțional este de 19.646.267 lei, reprezentând obligații fiscale (TVA, impozit pe profit și impozit pe dividende) cu care bugetul de stat a fost prejudiciat, iar suma de 18.167.271 lei reprezintă produs al infracțiunii de spălare a banilor.

La 20 octombrie, procurorii au făcut 18 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov și au dispus măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului. A fost aplicat sechestru asigurator asupra unui imobil (apartament București), 30 autovehicule, aproximativ 300.000 lei numerar, 20.000 euro numerar și 700 de dolari numerar.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și cu sprijinul Agenției Naționale Antifraudă Fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here