Acasă Politic Din 13 iulie, Lituania interzice accesul cetăţenilor români

Din 13 iulie, Lituania interzice accesul cetăţenilor români

DISTRIBUIȚI

Ministerul afacerilor Externe anunță că Lituania interzice accesul cetăţenilor români, din 13 iulie. Nouă state europene au impus restricţii de călătorie pentru cetăţenii români din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus din ţara noastră – Austria, Finlanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia şi Marea Britanie.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România. Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România”, conform MAE.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +370 68573238. Lista statelor care au impus restricţii românilor Nouă ţări europene au impus restricţii de călătorie pentru cetăţenii români din cauza numărului mare de noi infectări cu Covid-19.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here