Acasă Social Din 25 mai, noi norme de protecție a datelor personale

Din 25 mai, noi norme de protecție a datelor personale

DISTRIBUIȚI

Noile norme de protecție a datelor vor intra în vigoare în data de 25 mai. Pentru a facilita aplicarea lor directă, Comisia Europeană a lansat un nou instrument online de sprijinire a aplicării normelor la nivel practic.

Noul regulament prevede un set unic de norme menite să se aplice direct în toate statele membre. Pentru aceasta vor fi necesare însă o serie de ajustări semnificative în legislațiile naționale, iar pregătirile progresează în ritmuri diferite de la un stat membru la altul. În acest context, Comisia a făcut apel la guvernele și autoritățile pentru protecția datelor ale UE să fie pregătite și să ofere sprijin. În plus, au fost alocate 1,7 milioane de euro pentru autoritățile din domeniu și pentru formarea de specialiști. O sumă suplimentară de 2 milioane de euro este disponibilă pentru a sprijini autoritățile naționale în stabilirea de contacte cu mediul privat, în special cu IMM-urile.

Regulamentul permite libera circulație a datelor în cadrul pieței unice digitale. Până la 25 mai, Comisia Europeană va continua să sprijine în mod activ statele membre, autoritățile pentru protecția datelor și companiile pentru a se asigura că reforma este gata să intre în vigoare. Apoi va monitoriza modul în care statele membre aplică noile norme și va lua măsuri adecvate dacă va fi necesar.

La un an de la intrarea în vigoare a regulamentului (2019), Comisia va organiza un eveniment pentru a face un bilanț al punerii în aplicare a regulamentului potrivit experienței părților interesate. Acesta va fi inclus, de asemenea, în raportul privind evaluarea și revizuirea regulamentului, pe care Comisia trebuie să îl prezinte până în mai 2020. – VLAD CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × two =