Acasă Anchete Din dosarul lui ”Nelu Mexicanu” a dispărut sacul cu bani de la...

Din dosarul lui ”Nelu Mexicanu” a dispărut sacul cu bani de la Chitila 

DISTRIBUIȚI

Sacul cu bani din dosarul lui Ioan Oltean, poreclit Nelu Mexicanu, a dispărut. Fostul lider PDL va fi judecat doar pentru complicitate la trafic de influenţă. În rechizitoriu, nu mai există acuzaţia de luare de mită.Nelu Mexicanu

La sfârşitul anului trecut, anchetatorii vorbeau de o şpagă de 600.000, bani pe care Ioan Oltean i-ar fi primit în 2010, în curtea unei biserici, pentru a urgenta acordarea unei despăgubiri de către ANRP, instituție condusă la acea vreme de Crinuţa Dumitrean. Când dosarul a fost trimis în judecată, o acuzație foarte importantă din document a dispărut după șase luni, anunță Antena 3. În noiembrie 2015, procurorii DNA scriau în comunicat că Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu, pentru că ar fi luat 600.000 de euro anterior datei de 17 iunie 2010, potrivit comunicatului DNA de atunci.

Acum, în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se arată că Ioan Oltean este trimis în judecată doar pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Prima acuzație privind sacul cu 600.000 de euro a venit în urma unei declarații a unui preot de la respectiva parohie care e cercetat penal într-un alt dosar. Anchetatorii nu au reușit să obțină alte probe în susținerea aceste acuzații. Atunci, arestarea preventivă s-a respins.

Deputatul PNL Ioan Oltean a primit 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la Crinuţa Dumitrean să fie aprobată în comisia ANRP cererea omului de afaceri de acordare a unei despăgubiri de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren în Piteşti, se arată în documentul din 2015.

Fostul paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, Ion Adrian Alexandrescu, este cel care a denunţat la DNA că deputatul Ioan Oltean ar fi luat şpagă de 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, în cazul ANRP 4. Preotul le-a povestit procurorilor că îl cunoaşte de ani buni pe Mihai Rotaru, care, până la un punct, îi sponsoriza biserica. Alexandrescu a descris şi scena când s-ar fi dat banii, şoferul lui Mihai Rotaru ar fi venit în curtea lăcaşului de cult cu un sac plin cu bani, pe care i l-ar fi dat lui Ioan Oltean. Sursele citate au explicat că Ion Adrian Alexandrescu a făcut denunţul împotriva celor doi, în aprilie 2015, atunci când era în penitenciar, unde executa o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru corupţie. – foto: hotinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here