Acasă Economie Din nou despre trenul metropolitan

Din nou despre trenul metropolitan

DISTRIBUIȚI

Pentru funcționalitatea proiectului, Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități din Ilfov

Cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei este trenul metropolitan, care va avea o contribuție importantă la rezolvarea chestiunii traficului în București.

Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a propus finanțarea prin PNRR a nouă proiecte complementare, opt dintre ele dedicate modernizării celor opt linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri. Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice.

Vor fi în final opt tronsoane de cale ferată modernă în jurul Capitalei: Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest (primul tronson), Gara de Nord / Basarab – Gara de Vest – Progresul (al doilea tronson), Gara de Vest – Stația Vasile Milea (al treilea tronson), Gara de Nord – Chitila – Scroviștea (al patrulea tronson), Gara Obor – Brănești – Islaz (al cincilea tronson), Gara de Nord – Chiajna – Grădinari (al șaselea tronson), Gara de Nord – Mogoșoaia – Grădiștea (al șaptelea tronson) și Gara de Nord – Săbăreni (al optulea tronson).

Valoarea totală a acestor nouă proiecte este de circa 530 de milioane de euro, iar în realizarea trenului metropolitan Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Transporturilor, cu Consiliul Județean Ilfov și cu primăriile mai multor localități învecinate Capitalei. E o investiție de mare anvergură, care va avea un impact pozitiv atât asupra mobilității în București și Ilfov, cât și asupra calității mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × two =