Acasă Politic ”Diplomația – un pilon al României Centenare”

”Diplomația – un pilon al României Centenare”

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 27 – 29 august 2018, Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), tema ediției fiind ”Diplomația – un pilon al României Centenare”.

În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, RADR are o însemnătate cu atât mai mare cu cât înfăptuirea României moderne a fost clădită prin demersurile vizionare ale diplomaților români de excepție care, cu profesionalism și dedicare, au făcut posibilă această emblematică realizare a diplomației naționale.

Reuniunea Anuală a Diplomației Române întrunește, ca de fiecare dată, reprezentanții diplomației române și constituie o platformă de dezbatere a priorităților României în contextul evoluțiilor în plan internațional, prin evaluarea activității diplomatice desfășurate în ultimul an, trasarea de linii strategice și identificarea de noi oportunități de acțiune.

Invitatul special al ediției din acest an a RADR este ministrul federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas. Prezența înaltului oficial german confirmă stadiul foarte bun al relației bilaterale, precum și nivelul deosebit al dialogului privilegiat dintre România și Germania. Totodată, vizita are loc în perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, Germania fiind unul dintre partenerii cu care România cooperează strâns la nivel european.

Ținând cont de priorităților și obiectivelor de politică externă ale României, printre principalele teme dezbătute în cadrul sesiunilor se numără preluarea la 1 ianuarie 2019 a Președinției Consiliului Uniunii Europene, relațiile bilaterale și cele strategice, cooperarea regională, vecinătatea estică, ONU, diplomația economică, diplomaţia culturală şi ştiinţifică.

La reuniune participă ministrul Teodor Meleșcanu și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, alături de șefii misiunilor diplomatice și consulare ale României. De asemenea, la sesiunile plenare ale evenimentului vor fi prezenți reprezentanţi ai Corpului Diplomatic străin acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, membri ai Guvernului şi ai Parlamentului, dar și înalți responsabili din Ministerul Afacerilor Externe.

Un demers important din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române 2018 îl reprezintă o serie de vizite la obiective de interes economic din teritoriu și întâlniri cu autorități locale, inițiativă implementată în premieră la ediția de anul trecut, care s-a bucurat de succes ca parte integrantă a evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here