Acasă Educatie Diplomele, certificatele şi titlurile științifice, recunoscute reciproc între România și R. Moldova

Diplomele, certificatele şi titlurile științifice, recunoscute reciproc între România și R. Moldova

DISTRIBUIȚI

Miniștrii Educației din România și Republica Moldova, Sorin Mihai Cîmpeanu și Anatolie Topală, au semnat marți acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei de stat a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Acest acord face parte din setul de angajamente asumate de cele două guverne în foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între România și Republica Moldova, semnată astăzi la București. Documentul îndeplinește condiția obligatorie încheierii oricărui acord dintre un stat membru al Uniunii Europene și un stat non-UE, fiind conform cu dreptul Uniunii Europene. Textul Acordului conduce la aplicarea unor noi reguli simplificate de recunoaștere, concomitent cu reglementarea recunoașterii unor noi diplome sau certificate. Aplicarea noilor reguli de recunoaștere de către autoritățile din cele două state, universități și unități de învățământ, se va realiza în mod transparent, corect și nediscriminatoriu, în beneficiul solicitanților”, transmite Ministerul Educației.

Ministerele Educației din cele două state consolidează, prin semnarea acordului, relațiile bilaterale în domeniul educației, ceea ce va contribui la creșterea calității sistemelor de educație și formare profesională în spiritul politicilor europene în materie, precum și la îmbunătățirea accesului cetățenilor români și a celor din Republica Moldova.

Astfel, România își reafirmă, într-un mod ferm, sprijinul pe care îl acorda Republicii Moldova în procesul de asociere la UE: „Cadrul juridic al cooperării cu Republica Moldova în domeniul educației va fi consolidat prin semnarea, în perioada următoare, a unui protocol de colaborare între ministerele educației dintre cele două state”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here