Acasă Info Local DNA cere Tribunalului Militar arestarea foștilor inspectori ISU

DNA cere Tribunalului Militar arestarea foștilor inspectori ISU

DISTRIBUIȚI

ColectivProcurorii militari din DNA au început urmărirea penală și cer arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inspectori ai ISU București-Ilfov, pe care îi acuză că au permis funcţionarea Clubului Colectiv, deși în urma controalelor constataseră că nu sunt îndeplinite condițiile legale de funcționare, și nu au luat măsuri pentru intrarea în legalitate. 

Antonia Radu și Petrică Matei au fost reținuți luni seara sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În perioada septembrie 2014 – primăvara anului 2015,cei doi ofiţeri inspectori nu şi-au îndeplinit cu bună știință obligaţiile de serviciu, aducând atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice şi ale IGSU.

Procurorii susțin că, deşi au făcut mai multe deplasări la S.C. Colectiv Club SRL, cei doi nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această firmă să fie luată în evidență de ISU București, ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here