Acasă Anchete DNA: ”Miile de judecători și procurori interceptați ilegal” sunt 166

DNA: ”Miile de judecători și procurori interceptați ilegal” sunt 166

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a unor informații vehiculate în mass-media, potrivit cărora ”mii de judecători și procurori ar fi fost interceptați ilegal de DNA în ultimii cinci ani”, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarea precizare:

”În vederea prezentării unui punct de vedere întemeiat pe o situație statistică riguroasă privind aceste aspecte, conducerea DNA a dispus colectarea datelor de la nivelul tuturor secțiilor și al serviciilor teritoriale pentru perioada 1 ianuarie 2014 – 23 octombrie 2018 (ultima dată reprezentând momentul la care dosarele cu magistrați au fost predate Secției pentru investigarea Infracțiunilor in Justiție). În urma centralizării datelor a rezultat că, în perioada 1 ianuarie 2014 – 23 octombrie 2018 au făcut obiectul măsurilor de supraveghere tehnică (interceptarea și înregistrarea convorbirilor telefonice și înregistrarea în mediul ambiental), în dosare soluționate, un număr de 166 de magistrați. Toate măsurile de supraveghere tehnică au fost autorizate de judecători.
Toți magistrații care au fost supuși măsurilor au fost înștiințați, în condițiile și în conformitate cu dispozițiile din Codul de procedură penală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here