Acasă Economie Doar 5 solicitări de finanțare pentru exploatațiile pomicole din Ilfov

Doar 5 solicitări de finanțare pentru exploatațiile pomicole din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea în perioada 27 decembrie 2017 – 30 iunie 2018 a unei noi sesiuni de primire a solicitărilor de finanțare privind ”investiții în exploatații pomicole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Fondurile europene disponibile pentru această sesiune sunt în valoare de 85 milioane de euro.

”Atât la AFIR, cât și la Autoritatea de Management pentru PNDR am primit numeroase solicitări privind deschiderea unei noi sesiuni de finanțare pentru exploatațiile pomicole. Mă bucură foarte mult interesul fermierilor, pentru că astfel putem să acordăm un sprijin suplimentar acestui sector deosebit de important pentru agricultura României. Sunt în asentimentul solicitanților că aceste tipuri de proiecte sunt complexe și au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a fi întocmite, de aceea sesiunea care se va deschide în acest final de an va fi disponibilă pe o perioadă de șase luni. Sper ca în acest interval să primim proiecte de calitate care să crească în viitor producția pomicolă a țării noastre”, a precizat Adrian Chesnoiu, director general al AFIR.

În perioada 2015 – 2017 AFIR a primit 552 de solicitări de finanțare pentru investiții în exploatații pomicole în valoare de peste 250 de milioane de euro, gradul de consumare a alocării fondurilor disponibile fiind de aproximativ 91%. Cinci solicitări de finanțare au fost primite pentru județul Ilfov. – C. D.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here