Acasă Info Local DOAR DIN MOTIVE DE PETRACHE SĂ FI DEMISIONAT FIREA?

DOAR DIN MOTIVE DE PETRACHE SĂ FI DEMISIONAT FIREA?

DISTRIBUIȚI

Petrache_FireaLa 10 ianuarie a.c., senatorul ilfovean Gabriela Vrânceanu Firea Pandele a demisionat din PSD și din toate funcțiile deținute în partid, rămânând independent. În ultima jumătate de an, între senatorul Gabriela Firea și președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, s-a desfășurat un adevărat război, ajungându-se până la presiuni puse pe liderii USL – Victor Ponta și Crin Antonescu – chemați să arbitreze meciul dintre cei doi.

Scandalul a început în luna august 2013, când în prima zi de concediu a președintelui CJ, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele a participat (împreună cu prefectul județului, Speranța Cliseru) la o ședință extraordinară a CJ în care, folosindu-se de voturile consilierilor PDL și PP-DD, a reușit instalarea în funcția de vicepreședinte al CJ a lui Sebastian Geantă (PSD) și a lui Gheorghe Roman (UNPR, anchetat de DNA pentru fapte de corupție din mandatul anterior).

Votul din respectiva ședință a atras demersurile PDL de ridicare a sprijinului politic pentru consilierii săi și înlocuirea lor din CJ Ilfov.

Ulterior, toate deciziile CJ au fost blocate de majoritatea PSD-PDL-PPDD, iar certurile au culminat cu blocarea proiectului apă-canal, derulat și din fonduri europene.

La finalul anului, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele l-a acuzat pe Petrache că alocă banii județului în mod discreționar, apărând în mai multe emisiuni tv unde a continuat acuzațiile și punând sub semnul întrebării însăși existența USL, dacă cei doi lideri ai Uniunii nu vor interveni în apărarea sa.

Petrache a susținut permanent că afirmațiile senatorului sunt neadevărate, promițând presei documente care să-i confirme poziția.

Cu puțin timp înainte de demisie, Firea l-a provocat pe Petrache, cerând să arate oficial alocările bugetare, și propunea  alegeri anticipate la CJ.

Firea a așteptat din data de 6 ianuarie și semnarea unui pact de neagresiune, care prevedea, printre altele, repunerea în funcții, de îndată, a lui Geantă și Roman. Întrucât, între timp, Petrache a fost promovat pe linie de partid (coordonator al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare), iar Crin Antonescu a avut o declarație net în favoarea lui Petrache, Firea a forțat anunțând că în Ilfov USL nu mai există.

 Foarte bine că ai demisionat, dar poate, totuşi, te răzgândeşti

Nu în ultimul rând, potrivit unor surse din cadrul PSD, Victor Ponta, care poate că a iertat dau nu a uitat reacțiile fostei jurnaliste din perioada în care îi era invitat la Antene, i-a reproşat acesteia că nu a făcut nimic pentru filiala Ilfov, ceea ce se pare că a umplut paharul.

Chiar dacă la numai câteva ore de la demisie, soţul lui Firea, Florentin Pandele, susţinea că se bucură pentru acest gest, „Albinuţa” urmând să aibă mai mult timp pentru familie, PSD Ilfov, din umbră de acelaşi primar de Voluntari, o ruga pe Firea să revină asupra demisiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here