Acasă Anchete Dobroești/Alte percheziții în dosarul privind deșeurile medicale periculoase

Dobroești/Alte percheziții în dosarul privind deșeurile medicale periculoase

DISTRIBUIȚI

La 23 iunie a.c., în județul Giurgiu au avut loc alte șase percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Serviciului Arme Exploziv și Substanțe și Periculoase la punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase.

Polițiștii ilfoveni au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal în care urmărirea penală se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”.

Cu ocazia perchezițiilor a fost identificată la punctul de lucru al unei societăți comerciale o semiremorcă în care se aflau depozitate alte cantități de deșeuri medicale periculoase, deșeuri care trebuiau distruse în maxim 24 de ore conform normelor legale în materie (acestea se aflau depozitate din luna aprilie a.c.).

În urma perchezițiilor, două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, respectiv o femeie și un bărbat, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat polițiștii ilfoveni au reținut cele două persoane pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere de arestare preventivă .

Reamintim faptul că la data de 11 iunie a.c, polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov, cu sprijinul Direcției Arme Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR, împreună cu Garda Națională de Mediu au efectuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, 13 percheziții la domiciliile și sediile mai multor persoane fizice și juridice, bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase.

Perchezițiile au avut loc în mai multe județe, respectiv județul Ilfov, Dolj și municipiul București.

În fapt, în data de 14 mai a.c., polițiștii ilfoveni au fost sesizați cu privire la existența unei cantități apreciabile de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe unități spitalicești din București și abandonate pe un câmp din localitatea Dobroești, județul Ilfov.

În urma perchezițiilor, 16 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru cercetări.

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară,au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj și sancționată contravențional cu amendă.

În urma probatoriului administrat, la data de 11 iunie a.c., a fost reținut pentru 24 de ore un bărbat, în vârstă de 31 de ani, ulterior față de acesta, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă pentru 30 zile.

În prezent, cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov, în cadrul unui dosar penal pentru ”neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deseurilor periculoase”, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 16 =