Acasă Info Local Dobroești: Dar cu calul ce-ai avut?

Dobroești: Dar cu calul ce-ai avut?

DISTRIBUIȚI

Un cal maltratat și epuizat s-a prăbușit sub ochii celui care l-a adus în starea asta…

S-a întâmplat la doi km de București, în Dobroești, Ilfov. Potrivit ASPA, martorii au filmat scenele în care calul, sleit de puteri, se prăbușește și revoltați i-au cerut omului să lase animalul în pace, apoi au contactat autoritățile. Una dintre persoane a contactat ASPA, care a luat legătura cu medicul veterinar Ovidiu Roșu de la ARCA-FOUR PAWS, specialist în tratarea cailor. De asemenea a fost contactat adăpostul Steaua Speranței pentru preluarea calului.

Poliția Națională și Poliția Locală au ajuns la fața locului, iar cei responsabili de maltratarea animalului au fost duși la secție pentru declarații.

Calul a primit îngrijiri medicale și, cu ajutorul oamenilor și al consilierului general Tudor Tim Ionescu, coordonați de medicul veterinar, a fost ridicat și mutat într-o zonă cu iarbă. S-a hrănit un timp îndelungat și ulterior a fost urcat într-o rulotă specială pentru transportul cailor, atașată la o mașină ASPA. Calul a fost transportat în siguranță la Adăpostul pentru Cai ”Steaua Speranței”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here