Acasă Info Local Domnești: Proiectul „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”, la linia de start

Domnești: Proiectul „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”, la linia de start

DISTRIBUIȚI

Biroul Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov anunță că au fost instalate două camere de supraveghere din cele zece astfel de sisteme video incluse în proiectul-pilot „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”, proiect implementat pentru început în Domnești. Toate cele zece camere video vor fi funcționale până în data de 21 iulie. Sistemul este alimentat cu ajutorul panourilor solare.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: „Nu plouă cu câini pe străzi. Problema pleacă de la noi. Haideți să ne sterilizăm animalele. Să alegem să adoptăm și să spunem nu abandonului. Haideți să facem echipă cu responsabilitatea”.

Consiliul Județean Ilfov a cumpărat și va instala un sistem de camere de supraveghere în localitatea Domnești, cu scopul diminuării ratei de abandon a animalelor.

Zece camere vor fi montate, atât pe drumurile județene care străbat localitatea, cât și pe mai multe drumuri comunale, acolo unde s-a observat că apar multe animale peste noapte, în special câini. În vederea implementării acestui proiect-pilot numit „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”,

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, la 30 iunie 2021 în ședință, un protocol de colaborare cu Primăria Domnești.

Potrivit președintelui CJ Ilfov Hubert Thuma, Primăria Domnești pune la dispoziție spațiul destinat monitorizării sistemului, dar asigură și personal în vederea monitorizării. De asemenea, se obligă să sesizeze Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov atunci când se constată un caz de abandon.

”Nu putem să aruncăm un suflet la colț de stradă. Nu mai acceptăm acest comportament în Ilfov. Îmi doresc în Ilfov o comunitate civilizată, cu oameni care au respect și grijă față de animale. Pe viitor, ne dorim să implementăm acest proiect în mai multe localități din județul nostru. Vă anunț pe această cale că, la nivelul Consiliului Județean, s-a înființat Biroul Protecția Animalelor și vă propun un plan pe termen lung pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și animalelor, un plan care se bazează pe sterilizare și adopție”, precizează Thuma. Foto: CJ Ilfov

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × one =