Acasă Anchete Două grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, destructurate de...

Două grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, destructurate de polițiștii ilfoveni

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Ilfov au efectuat 41 de percheziții la domiciliile și sediile unor societăți comerciale din domeniul schimbului valutar. Activitățile au vizat două grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar ilegal.

În fapt, una dintre grupări efectua activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, schimbând în valută, leii obținuți din activități de evaziune fiscală, de către administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.

Prin alte persoane implicate, banii astfel obținuți erau transferați membrilor celeilalte grupări din municipiul Constanța, care dețin mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbate din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, la activitate participând aproximativ 130 de polițiști. Cu ocazia acțiunii, au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale- IGPR, Biroul de Operațiuni Speciale-DGPMB, Serviciul de Operațiuni Speciale – IPJ Constanța.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here