Acasă Economie Două proiecte românești trimise la competiția europeană pentru promovarea întreprinderilor

Două proiecte românești trimise la competiția europeană pentru promovarea întreprinderilor

DISTRIBUIȚI

 Două proiecte din România au fost selectate de Direcția Mediu de Afaceri din Ministerul Economiei, pentru a reprezenta România în cadrul competiției pentru Promovarea Întreprinderilor Europene.

Proiectul TRANSFORMATOR, dezvoltat de Social Innovation Solutions, care promovează nevoia de educație și conștientizare a importanței sustenabilității pentru IMM-uri și ONG-uri în România, va candida la categoria  ”Investiții în competențe antreprenoriale”. Scopul proiectului este să ofere sprijin și îndrumare antreprenorilor pentru a adopta practici de afaceri durabile, urmărind creșterea competențelor în domeniul sustenabilității și integrarea principiilor acesteia în modelele de afaceri existente. Proiectul promovează, de asemenea, schimbul de exemple de bună practică și o abordare antreprenorială nouă, holistică, integrând preocupările legate de profit, planetă și oameni în consolidarea și dezvoltarea organizațională viitoare.

Proiectul Academia de Sustenabilitate (Sustainability Academy), dezvoltat de Social Innovation Solutions, a fost selectat pentru a candida la categoria ”Sprijinirea Tranziției Durabile”. Este primul ecosistem dedicat sustenabilității din România, oferind IMM-urilor acces la cei mai importanți experți naționali și internaționali, la capital și la un spațiu online de soluții la problemele lor de sustenabilitate. Proiectul sprijină transformarea sustenabilă a afacerilor prin patru piloni: educație, consultanță, finanțare și soluții. Acesta dezvoltă cursuri de sustenabilitate și o varietate de instrumente ESG care ajută IMM-urile să gestioneze procese esențiale, de la conformitatea legală, materialitatea sau managementul riscurilor climatice. Expune antreprenorii la concepte cheie și practici esențiale precum: dubla materialitate, reglementări europene privind raportarea non-financiară și economia circulară, modalități de măsurare a emisiilor pentru cele trei scopuri și altele. Proiectul contribuie la dezvoltarea pe termen lung a mediului de afaceri prin sprijin financiar acordat antreprenorilor pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic, implementarea inițiativelor de economie circulară sau gestionarea eficientă a resurselor naturale, prin grupuri de învățare personalizate și evenimente în comunitate.

După selectarea proiectelor la nivel naţional, acestea vor intra în etapa care se va derula la nivel european, alături de proiectele propuse de celelalte țări din UE, unde un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, în cadrul SME Assembly 2024 care va avea loc în perioada 18-20 noiembrie 2024 la Budapesta.

1 COMENTARIU

  1. […]  Două proiecte din România au fost selectate de Direcția Mediu de Afaceri din Ministerul Economiei, pentru a reprezenta România în cadrul competiției pentru Promovarea Întreprinderilor Europene. Proiectul TRANSFORMATOR, dezvoltat de Social Innovation Solutions, care promovează nevoia de educație și conștientizare a importanței sustenabilității pentru IMM-uri și ONG-uri în România, va candida la categoria  ”Investiții în […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here