Acasă Economie DR1-Vest Expres – Domnești, Ciorogârla, București, în linie dreaptă

DR1-Vest Expres – Domnești, Ciorogârla, București, în linie dreaptă

DISTRIBUIȚI

Documentația de atribuire a studiului de fezabilitate pentru realizarea primului drum Radial (DR1) – Vest Expres care va lega direct Domnești și Ciorogârla de Capitală a fost depusă în prima parte a lunii iulie 2022. Aceasta urmează să fie publicată și în SICAP.  Câștigătorul va fi desemnat după depunerea ofertelor și evaluarea lor, ceea ce înseamnă că există șanse ca lucrările de proiectare la stadiul de SF (studiu de fezabilitate) să înceapă în acest an.

Drumul Radial 1 (DR1) – Vest Expres va avea o lungime de aproape 9 kilometri și va face legătura între Autostrada A0 – Centura București – Bulevardul Timișoara. Drumul va fi de mare ajutor și pentru cei care circulă spre și dinspre Clinceni, Dragomirești Vale și Bragadiru.

”Drumul va fi similar cu o autostradă. Lățime de 21 de metri, 10 metri pe sens, patru benzi de circulație, două zone de acostament și patru zone de siguranță cu parapeți. Valoarea estimată pentru acest drum este de 14 milioane de lei. Iar banii vin prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)”, precizează Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Drumul Radial 1 – Vest Expres este primul din cele 10 drumuri radiale, care vor uni Capitala și 30 de localități din Ilfov de actuala centură și de viitoarea Autostradă de Centură a Capitalei (A10). În total, cele zece drumuri radiale înseamnă aproape 100 de kilometri de drum nou.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here