Acasă Info Local Drumuri din Berceni, Glina, Cornetu, Tunari și Cernica, reabilitate cu ajutorul CJ...

Drumuri din Berceni, Glina, Cornetu, Tunari și Cernica, reabilitate cu ajutorul CJ Ilfov

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 30 iunie 2021, avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Ilfov, pe ordinea de zi fiind cuprinse 25 proiecte de hotărâre + 1 proiect la secțiunea Diverse. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate și le puteți consulta aici: https://cjilfov.ro/…/proiecte-supuse-dezbateri-publice/…

Consiliul Județean Ilfov a votat, printre altele, preluarea unor sectoare de drum administrate de cinci localități – Berceni, Glina, Cornetu, Tunari și Cernica, sectoare pe care urmează să le reabiliteze și modernizeze.

Astfel, de la Berceni vor fi preluați 1.865 metri liniari – strada Călugăreni (care în prezent este pietruită și cu porțiuni de asfalt deteriorat) și strada Speranței (în prezent doar pietruită).

De la Glina va fi preluat podul peste calea ferată între linia de Centură și satul Cățelu, inclusiv trotuarele (71 de metri liniari și o suprafață de 784 metri pătrați), unde partea carosabilă prezintă microfisuri.

Alte două străzi, însumând o lungime totală de peste 4.600 metri liniari (strada Taberei, porțiunea din DC 103 și strada Aeroportului, DC 126), vor fi preluate de la Cornetu. Cele două sectoare de drum au asfalt, însă există și o porțiune cu balast și pământ.

La Tunari, Consiliul Județean Ilfov va reabilita trei sectoare de drum, în prezent pietruite (strada Florilor, strada San Marco și strada Primăverii), lungimea totală a porțiunilor care urmează să fie modernizată însumând mai mult de 6.300 de metri liniari.

De asemenea, la Cernica vor fi preluați peste 1.600 metri liniari de drum parțial asfaltat sau pietruit, dar aflat în stare avansată de degradare – strada Ogorului și strada 1 Decembrie 1918.

Consiliul Județean Ilfov devine administratorul respectivelor porțiuni de drum doar după predarea lor prin protocoale de predare-primire, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, când, pe baza unor procese verbale de recepție a lucrărilor vor fi transmise înapoi localităților. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =