Acasă Economie Drumurile comunale vor fi finanțate de la bugetul statului

Drumurile comunale vor fi finanțate de la bugetul statului

DISTRIBUIȚI

Premireul Cîțu anunță un program prin care drumurile comunale să fie finanțate de la bugetul statului. Prioritate vor avea localitățile cu apă și canalizare

Guvernul va elabora un program prin care drumurile comunale și cele din localități mici vor primi bani de la bugetul de stat, deoarece nu pot fi finanțate prin PNRR sau fonduri europene nerambursabile.

“PNRR este un proiect important, este o sursă de finanțare a investițiilor în România. Mai avem o altă sursă de finanțare, fondurile europene. Nici în PNRR şi nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri din localităţi mici, comune. Acestea nu au putut să fie incluse acolo. M-am uitat şi am cerut colegilor mei să facă o analiză, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani, unde s-au dus aceste investiţii. Şi vedem că nici în fonduri nerambursabile şi nici în PNRR nu a fost inclusă această infrastructură judeţeană şi comunală, acest lucru nu există. Aici avem o problemă, pentru că ştim foarte bine că acele localităţi unde nu s-a investit în drumuri judeţene şi comunale au rămas în urmă. Vreau să vă spun că vom demara un program de investiţii special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localităţi unde deja există canalizare şi apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunităţile României, trebuie să dezvoltăm toată România. Aceste investiţii le vom face prin buget. Structura programului o voi anunţa în perioada următoare”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − ten =