Acasă Info Local DSP Ilfov/595 de persoane în carantină instituționalizată

DSP Ilfov/595 de persoane în carantină instituționalizată

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Ilfov, la 9 aprilie 2020, ora 15.00, la nivelul județului se aflau în carantină instituționalizată 595 persoane, iar 1.431 persoane erau izolate și monitorizate la domiciliu.

Cu privire la bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de izolare în conformitate cu legislația în vigoare și de impunere a normelor legale specifice stării de urgență, la nivelul judeţului Ilfov, în ultimele 24 de ore, peste 327 de forțe de ordine ilfovene (polițiști, jandarmi și polițiști locali) au desfășurat 50 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. În acest interval de timp a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 880 persoane și 384 locaţii de izolare/carantinare şi s-au efectuat 77 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

În urma desfășurării acestor acțiuni privind respectarea prevederilor din ordonanțele militare emise de ministrul Afacerilor Interne a reieșit faptul că, în continuare, nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au aplicat 185 de sancțiuni în valoare de 408.000 lei, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov a aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 44.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, continuă să acționeze în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare, cât și pentru prevenirea și combaterea criminalității. Sursa – Instituția Prefectului – Județul Ilfov

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here