Acasă Anchete DUMITRU NICOLAE, ZIS NIRO, URMĂRIT PENAL ÎN DOSARUL MICROSOFT

DUMITRU NICOLAE, ZIS NIRO, URMĂRIT PENAL ÎN DOSARUL MICROSOFT

DISTRIBUIȚI

NIROUnul dintre cei care bagă bani în B1TV, unul dintre finii ministrului de Interne Gabriel Oprea, Dumitru Nicolae, zis NIRO, a fost adus luni dimineața, cu mandat, la sediul DNA, acesta apărând în declaratiile unor martori din dosarul Microsoft drept intermediar al șpăgilor către anumiți miniștri, fiind pus sub urmărire penală.

NIRO, printre altele proprietarul complexului rezidenţial unde şi-au cumpărat locuinţe de lux Daciana Sârbu, Victor Ponta şi Ilie Sârbu, are o avere estimată la 110 milioane de euro, potrivit Forbes România.

Dumitru Nicolae controlează compania NIRO Grup, cu activități în diverse segmente ale pieței imobiliare și de retail. Este cel care a dezvoltat unul dintre primele ansambluri rezidențiale moderne din București, Central Residences Park, un complex cu 430 de apartamente, situat pe Șoseaua Ștefan cel Mare, în apropiere de Parcul Circului. Notorietatea omului de afaceri provine însă de la complexul Europa și centrul Dragonul Roșu. Dragonul Roșu SA a fost înființată în 2003 și se ocupă cu dezvoltarea și administrarea zonei comerciale cu același nume din localitatea ilfoveană Dobroești. Compania are în proprietate un teren de 280.000 de metri pătrați în Dobroești unde intenționează să dezvolte proiectul Chinatown România, care se va întinde pe o suprafață de peste 300.000 de metri pătrați. În plus față de această zonă tradițională, proiectul Chinatown include de asemenea un hotel și o zonă de expoziție permanentă întinsă pe 100.000 de metri pătrați.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here