Acasă Info Local ”E nevoie de voință, de bune intenții”

”E nevoie de voință, de bune intenții”

DISTRIBUIȚI

De vorbă cu George Pîrvu, un tânăr care vrea să administreze comuna Ștefăneștii de Jos

Reporter: Ce v-a determinat să candidați la Primăria comunei Ștefăneștii de Jos?

George Pîrvu: Sunt activ pe scena politică de mult timp, pentru că mereu am fost interesat de problemele comunității, de viitorul nostru ca societate și întotdeauna am fost de părere că, dacă îți dorești să schimbi ceva, trebuie să te implici. Așa s-a întâmplat și acum, cu decizia de a candida la primărie. E dureros să vezi că în comuna în care te-ai născut lucrurile bat pasul pe loc de atâția ani, că oamenii cu care ai crescut, cetățenii din Ștefăneștii de Jos sunt tot mai împovărați de grija zilei de mâine, de lipsa unui loc de muncă și, implicit, a unui venit sigur, de imposibilitatea de a-și trimite copiii la școală și exemplele pot continua. E inadmisibil ca în anul 2020, la 15 km de București să ne confruntăm cu probleme precum sistarea alimentării cu apă curentă, lipsa canalizării, străzi neasfaltate.

Rep.: Am observat, în postările dvs din mediul online, că acționati sub deviza “Tinerețea nu e handicap”. Îmi puteți da mai multe detalii?

  1. P.: Din păcate pentru noi, în societatea românească există credința că dacă ești prea tânăr nu poți face prea multe. Ceea ce este absolut fals. Generațiile de azi, din care fac parte și eu, sunt generații crescute într-un regim democratic, care înțeleg foarte bine cum funcționează acest sistem și care se pot adapta cu ușurință schimbării, pot ține pasul cu inovația. Tinerii de azi sunt bine pregătiți, care cunosc limbi de circulație internațională,”mânuiesc” cu ușurință domeniul IT, au avut acces la cursuri prin care să se perfecționeze în domeniul de activitate ales. În plus, cred că dorința unui tânăr de a se implica, de a schimba în bine mersul lucrurilor, precum și cea de a contribui la bunăstarea unei comunități, sunt mai “binefăcătoare” decât mulți ani de experiență. De aceea, consider că tinerețea va reprezenta întotdeauna o virtute, niciodată un handicap.

 

Rep.: Care sunt prioritățile dvs pentru Ștefăneștii de Jos?

  1. P.: Problemele cu care se confruntă comuna sunt multe. La fel și nevoile cetățenilor. Prioritar, pentru administrația mea, va fi să atrag investitori pentru a crea locuri de muncă și pentru a spori nivelul de trai, să rezolv problema cu infrastructura, pentru că acolo lucrurile stagnează – se mai toarnă câte un metru de asfalt doar înaintea campaniilor electorale – și să investesc în educație. Cea mai de preț resursă a unei societăți este omul. Iar, în lipsa educației ne pierdem. Ne pierdem identitatea și idealurile.

 Rep.: Ați deschis subiectul infrastructurii drumurilor și, la nivel județean, se cunoaște problema cu care se confruntă cartierul Cosmopolis. Credeți că se poate face ceva?

  1. P.: Într-adevăr, problema drumurilor din cartierul Cosmopolis a făcut subiectul unor discuții ample de-a lungul timpului, dar care au rămas fără rezultat. Eu, împreună cu echipa mea, am căutat soluții, le-am găsit și am dezvoltat un program pentru Cosmopolis, care va rezolva aceste probleme. Așa cum v-am mai zis, e nevoie de voință, de bune intenții.

 

Rep.: Vorbeați mai devreme de educație și știu că, spre deosebire de alți candidați politici, în administrație, dvs aveți studii de specialitate. Considerați acest lucru un avantaj?

  1. P.: Categoric, da. În administrația publică, la fel ca în oricare alt domeniu, e nevoie de studii de specialitate. Nu mai avem nici timp, nici alte resurse să facem lucrurile la întâmplare. Cetățenii acestei țări merită să fie conduși de oameni bine pregătiți.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here