Acasă Educatie Educația – prioritară în Pantelimon

Educația – prioritară în Pantelimon

DISTRIBUIȚI

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, i-a întâmpinat, la 26 august 2021, pe partenerii proiectului Erasmus + ”Seize the Digital Time”, directori de școli veniți din Grecia, Turcia, Italia și Republica Cehă.

Marian Ivan: ”Sunt mândru de faptul că Grădinița nr. 1 Pantelimon este coordonatoarea unui proiect de asemenea amploare, ce va aduce numai avantaje pentru educația copiilor din orașul nostru, dar și a celor din instituțiile școlare din țările participante. Proiectul are ca obiectiv principal creșterea motivației și competențelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice în învățământul la distanță (online). Doresc mult succes echipei coordonatoare din Grădinița nr.1 Pantelimon în implementarea acestui program”.

Proiectul, lansat la 1 martie a.c., este de fapt un parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiecte între grădinițe și școli.

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului și sportului. Acesta este structurat ȋn trei acțiuni-cheie: ”Mobilitatea persoanelor”, ”Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici” și ”Sprijin pentru reformarea politicilor”.

”rofesorii se vor familiariza cu sisteme educaționale europene, metode inovatoare de predare online cu ajutorul întâlnirilor de proiect transnaționale, vor face schimb de idei. Totodată, își vor îmbunăţăți competenţele de exprimare în limba engleză și competenţele TIC, li se va dezvolta sentimentul de apartenență la comunitatea europeană și vor intra în contact cu diferite culturi și moduri de gândire. Ne așteptăm ca personalul grădiniței să devină mai interesat de parteneriatul European, de participarea și initierea altor proiecte europene”, după cum susție prof. Ramona Ionescu, coordonatorul proiectului. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =