Acasă Info Local Elcen zice că Firea ”dezinformează şi minte în continuare opinia publică pentru...

Elcen zice că Firea ”dezinformează şi minte în continuare opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti”

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea dezinformează şi minte în continuare opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti şi dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său, susţin reprezentanţii Elcen, într-un comunicat transmis, marţi, Agerpres.

Punctul de vedere al Elcen vine la o zi după ce Firea a afirmat că Guvernul a oprit intenţionat apa caldă pe toată perioada de campanie şi precampanie pentru ca populaţia să îi devină ostilă. Ea a subliniat, totodată, că deşi agentul termic este produs de CET-uri, care aparţin de Guvern.

”Dorim să precizăm încă de la început că orice formă de ostilitate a populaţiei faţă de Primăria Municipiului Bucureşti în timpul mandatului Gabrielei Firea în legătură cu lipsa apei calde se datorează de fapt dezinteresului total pe care aceasta, împreună cu echipa sa, l-au manifestat în cei 4 ani de mandat faţă de termoficarea din Bucureşti, preferând să cheltuiască banii publici pe orice altceva decât pentru modernizarea reţelelor aflate într-o stare tehnică gravă. Cheltuielile uriaşe investite în imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investiţiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esenţiale pentru modernizarea reţelelor, precum şi nerespectarea în mod repetat a obligaţiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilităţii opiniei publice faţă de acest mandat dezastruos pentru Bucureşti”, afirmă oficialii Elcen.

Potrivit sursei citate, ieşirile publice fără fundament, precum şi răspândirea de informaţii false şi inducerea în eroare în mod intenţionat şi repetat a opiniei publice au depăşit de fiecare dată sfera competenţelor reprezentantului unei instituţii a cărei principală responsabilitate este grija faţă de cetăţeni. ”A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare, lipsă de respect faţă de opinia publică şi, mai ales, lipsă de decenţă profesională”, notează compania.

Elcen precizează faptul că, la ora actuală, furnizează agentul termic la parametri optimi de funcţionare conform solicitărilor Termoenergetica. ”Şi în perioada indicată de Gabriela Firea în declaraţia mincinoasă de ieri, CET-urile ELCEN aflate în funcţiune au furnizat agent termic în parametri corespunzători, în conformitate cu comanda zilnică contractuală a Termoenergetica. Veridicitatea informaţiilor transmise poate fi uşor verificată la Dispeceratul Elcen”, se menţionează în comunicat.

Oficialii Elcen susţin, totodată, că ”deşi agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află reţeaua de transport şi distribuţie ca urmare a indiferenţei Primăriei Municipiului Bucureşti a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aproximativ 800t/h în 2016 – aproximativ 2200 t/h în 2020) şi la dublarea pierderilor în doar un an (aproximativ 1200 t/h în 2019 vs. aproximativ 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă şi livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcţionează la limita de avarie”.

Pe de altă poarte, compania de utilităţi asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în ciuda stării tehnice dezastruoase a conductelor de termoficare, determinată de lipsa de investiţii, societatea depune toate eforturile necesare de furnizare a agentului termic, în condiţii optime, către Termoenergetica.

”Gabriela Firea a manifestat tot timpul dezinteres pentru infrastructura critică a Capitalei prin neonorarea obligaţiilor asumate de către PMB, condamnând RADET la faliment, periclitând grav situaţia Termoenergetica şi compromiţând termoficarea din Bucureşti. Reamintim pe această cale, că Termoenergetica înregistrează datorii restante faţă de ELCEN în sumă de aproximativ 400 milioane de lei, situaţie ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor”, avertizează Elcen.

Gabriela Firea, a susţinut luni că în ”toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern”, pentru ca populaţia să fie ”ostilă” faţă de ea, şi a adăugat că ”acum se găsesc bani”, iar ”premierul recunoaşte că problemele mari nu pot fi rezolvate”.

”Toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri, ca să fie ostilă faţă de mine populaţia, deşi agentul termic este produs de către CET-uri, care aparţin de Guvern. Şi da, gropile de gunoi sunt avizate de către Ministerul Mediului, deci de către Guvern, şi da, traficul nu poate fi rezolvat decât prin investiţii la centura ocolitoare a Capitalei. Iată că acum se găsesc şi bani. Pe noi nu ne-au lăsat să ne împrumutăm nici măcar de la bănci private. (…) Văd că acum totul se poate. Văd şi cetăţenii că de fapt au fost chinuiţi un an de zile de către Guvernul PNL pentru a fi scoasă eu din Primărie. Măcar dacă s-a întâmplat aşa, să curgă lapte şi miere în Bucureşti în perioada următoare, eu mi-aş dori, pentru că vreau să le fie bine bucureştenilor”, a adăugat Firea. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here