Acasă Cultura ”Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”

”Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”

DISTRIBUIȚI

Expoziţia ”Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale ale României, se va deschide joi, 28 octombrie și va putea fi vizitată până pe 7 noiembrie, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Potrivit unui comunicat al Arhivelor Naţionale, documentele surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

Arhivele Naţionale ale României, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea.

”Astăzi, la împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, ne întoarcem privirea spre trecut cu ajutorul documentelor de arhivă pentru a descoperi alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite. De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial”, precizează instituția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here