Acasă Economie Fără soluții pentru pasajul de la Domnești

Fără soluții pentru pasajul de la Domnești

DISTRIBUIȚI

La şase ani de la deschiderea circulaţiei pe două benzi pe sens între DN2 şi DN7 ( aprox. 20 km), pe Centura de Nord a Capitalei, compania de drumuri anunță noi planuri pentru a continua lucrările şi pe restul de 60 km de drum pe care circulaţia se desfăţoară extrem de de greu. Pe de altă parte, compania de drumuri încă nu are o soluţie pentru pasajul de la Domneşti, cu toate că acesta a fost anunţat încă din toamna anului trecut, acesta fiind blocat de contestaţii.prelungirea-ghencea

Potrivit companiei de drumuri, între A1 (Bucureşti – Piteşti) – DN 7 (Chitila) – 8,6 km, porţiunea este în lucru, iar până la finalul lui 2016, se va putea circula pe patru benzi. Deschiderea circulaţiei pe 4 benzi în această zonă este condiţionată de furnizorii de utilităţi.

Între DN 2 (Afumaţi) – A2 (Bucureşti – Constanţa) – 11,5 km. În luna noiembrie se face verificarea şi  aprobarea proiectului tehnic, acestea fiind urmate de întocmirea documentaţiei de licitaţie. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi lansată în luna decembrie 2016. Termenul estimat de finalizare a întregului proiect este semestrul II din 2017.

Inelul de sud cuprins între A1 (Bucureşti – Piteşti) şi A2 (Bucureşti – Constanţa) va fi de implementat în două etape: Sector 1 – 22,5 km: între A1 – DN 5 (Bucureşti – Giurgiu):

Procedura de licitaţie va fi demarată în noiembrie 2016; începerea proiectării este estimată pentru luna mai 2017 (cu o durată de 5 luni); Termenul de începere a lucrărilor este estimat  pentru luna octombrie 2017 cu o durată de execuţie  de 18 luni.

Sector 2 – 9,4 km: între DN 5 – A2. Pe acest sector, proiectul va continua în funcţie de soluţia dată de experţii colaboratori ai BEI – European Investment Bank (Banca Europeană pentru Investiţii), după analiza multicriterială, în baza acordului semnat cu Ministerul Fondurilor Europene. Raportul final va fi predat Companiei Naţionale de Administrare a Investiţiilor Rutiere (CNAIR) în termen de 5 luni (până la 1 mai 2017). Soluţia recomandată va dicta termenul pentru proiectare şi execuţie. – sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here