Acasă Economie Fermierii pot accesa din 20 iulie credite cu dobândă de 2%

Fermierii pot accesa din 20 iulie credite cu dobândă de 2%

DISTRIBUIȚI

Fermierii pot accesa din 20 iulie credite prin Programul ”De trei ori subvenţii”, cu o dobândă de doar 2%, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

”Am luat legătura cu specialiştii din minister, ne-am aşezat la masa de lucru, folosindu-ne timpul pe care-l avem la dispoziţie, să elaborăm un produs care va fi operaţional de săptămâna viitoare. Practic, fermierii se pot duce de pe data de 20 iulie, la CEC şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural. Am purces la realizarea unui program pe care îl numim de De trei ori subvenţii. Ce înseamnă acest lucru? Ştim cu toţii că primim de la Uniunea Europeană subvenţia pe unitatea de suprafaţă. Această subvenţie este sigură şi distribuită la timp, ajunge la fermieri la timp, este folosită de fermieri… Într-un cuvânt, este un sprijin garantat, uniform repartizat, înţelegând uniformitatea legată de procedurile Uniunii Europene care sunt prevăzute şi mecanismele puse în mişcare. Acest sprijin care vine în fiecare an ne-a dat posibilitatea să avem garanţia că acest program are şanse şi este o ancoră de sprijin pentru fermieri binevenită. În ce constă? Fermierul primeşte de la APIA adeverinţă conform căreia prin analiza de la APIA, rapid, imediat, în sistemul pe care l-au pus la punct, poate să vadă ce sumă are fiecare fermier sau mai bine zis ce drepturi au fermierii pentru suprafeţele pe care le cultivă. Evidenţa este foarte clară, suma este cunoscută”, a declarat Daea, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, dobânda practicată pentru creditul acordat prin noul program este de 2%, ”una stabilă şi se sprijină pe ROBOR”. ”Este o dobândă fixă, de 2%, şi va funcţiona pe toată perioada de contractare a creditului”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here