Acasă Cultura Festivalurile de muzică și drogurile

Festivalurile de muzică și drogurile

DISTRIBUIȚI

 Autoritățile se fac că plouă

Marile festivaluri de muzică stau să explodeze peste tot în România. Știe toată lumea că aici drogurile fac legea, de la polițiști, la organizatori. Dar, oficial nimeni nu prea recunoaște nimic. Coca, crack, ecstasy, marijuana, hașiș, heroină, găsești tot ce vrei. Uneori prețurile sunt promoționale pentru că, astăzi, distracția nu mai e distracție fără să bagi o pilulă sub limbă, scrie Evz.ro.

Între timp, cel mai recent raport al Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie (EMCDDA) ne spune că Europa a intrat în zodia cocainei. Apropo de cocaină, pachetele cu prafuri găsite pe Litoralul nostru nu pot fi incluse, în nici un caz, într-o acțiune singulară. ”Oferta de cocaină nu a fost niciodată atât de semnificativă”, punctează raportul EMCDDA. Bref, noua preferință a toxicomanilor, cocaina și varianta sa fumabilă, crack-ul, este ilustrată de două cifre. Prima spune că, în 2017, au fost capturate peste 140 de tone de cocaină (cu 20 de tone mai puțin decât captura cea mai mare, din 2006). A doua cifră vorbește de la sine: tot în 2017, numărul capturilor de coca a fost de peste 104.000 kg, un record absolut. 3, 9 milioane de cocainomani

Numărul europenilor consumatorilor de cocaină, drog obţinut din frunzele arbustului de coca, în special din Bolivia, Columbia şi din Peru, a fost estimat în 2017 la 3,9 milioane, acesta reprezentând principalul stimulant ilicit utilizat pe Bătrânul Continent. În plus, gradul de puritate al cocainei, care, în 2016, a fost, potrivit măsurătorilor, cel mai ridicat din ultimii 10 ani, s-a menţinut în 2017, în ciuda unui preţ stabil la nivelul comerţului cu amănuntul, potrivit EMCDDA, care îşi fundamentează raportul pe date colectate în 2017. – citiți pe Evz.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here