Acasă Anchete Filtru doar pentru Oreste la Tânganu (Cernica)?

Filtru doar pentru Oreste la Tânganu (Cernica)?

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Oreste Teodorescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că joi dimineață, la orele 1.35, a fost oprit în trafic de un polițist care, fără a-i comunica motivul”, i-a cerut spună de unde vine și să prezinte documentele. ”Evident o fac, întrebând însă care este motivul! Nu-mi mai raspunde și se baricadează în mașină bolmojind ceva neinteligibil! Miroase ciudat și devine agresiv când îl întreb a doua oară de ce mă reține la ora 01.35. Îmi reține permisul de conducere și buletinul fără nicio motivație! După 15 minute în care am încercat să aflu ce vrea de la mine, plec acasă… a fost ceva de-a dreptul bizar! Doamna Dan, premiați-l doamnă! Omul s-a străduit să fie util cauzei! Păcat doar că a încălcat absolut toate legile!”, a scris Teodorescu.

Acesta a încheiat sperând că actele, care ”au rămas la organ, fără nicio explicație”, să îi fie aduse la domiciliu.

 Poliția Ilfov l-a amendat pentru că Oreste nu a avut trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii. Permisul i-a fost reținut pentru că ”nu a respectat indicațiile polițiștilor”!

În replica la postarea jurnalistului, Poliția Ilfov a transmis un comunicat de presă în care precizează motivul pentru care Oreste Teodorescu a fost sancționat, precum și faptul că actele de identitate și procesul-verbal de contravenție sunt la Poliția Pantelimon, iar permisul de conducere – la sediul IPJ Ilfov, ”pentru implementare în baza de date”.

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 1.30, în urma unei acțiuni operative pe linie de siguranță rutieră, desfășurată în localitatea Tânganu, județul Ilfov, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al   Județului Ilfov – Poliția Orașului Pantelimon au oprit pentru verificări un autoturism, condus de Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu. La momentul în care polițiștii l-au legitimat și au verificat porbagajul autoturismului, conducătorul auto a devenit recalcitrant la adresa acestora. În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că autoturismul nu era dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii omologate, motiv pentru care, polițiștii l-au sancționat contravențional, conform articolului 100, alin. 1, punctul 13 din O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Deși, în repetate rânduri, i s-a solicitat acestuia reîntoarcerea la mașină, acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor. Pentru această abatere, conducătorul auto a fost sancționat, potrivit articolului 100, alin. 3, litera f din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, iar, ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru nerespectarea indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Astfel, șoferul a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 1.160 de lei. Conducătorul autoturismului a părăsit locația, fără să aștepte returnarea documentelor și a procesului-verbal de contravenție. Actele de identitate și procesul-verbal de contravenție sunt la Poliția Orașului Pantelimon, iar permisul de conducere a fost transmis la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru implemetare în baza de date”.

 Purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, deranjat de o întrebare

Având în vedere că Oreste Teodorescu a dat de înțeles că oprirea sa în trafic nu a fost întâmplătoare, precum și faptul că poliția vorbește în comunicatul de presă despre o ”acțiune operativă”, am solicitat purtătorului de cuvânt al IJP Ilfov, Ciprian Romanescu, să precizeze câți alți conducători auto au fost opriți la respectivul filtru de la Tânganu, precum și numărul celor care au fost sancționați pentru aceeași abatere pentru care a fost amendat Oreste.

Drept răspuns, purtătorul de cuvânt a considerat că întrebarea noastră ”spamează” canalul de comunicare ”privat” pe care îl gestionează și ne-a eliminat din lista celor care primesc informații și punctele de vedere ale instituției.

Precizăm că numărul de telefon pe care funcționează ”canalul de comunicare privat” al purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov este același cu numărul de telefon al fostului purtător de cuvânt al instituției. Drept urmare, canalul privat funcționează pe un număr de instituție.

Așteptăm în continuare răspuns la întrebarea care l-a deranjat atât de tare pe actualul purtător de cuvânt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here