Acasă Social Finalul anului aduce noutăți în domeniul transplantului

Finalul anului aduce noutăți în domeniul transplantului

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat la conferința organizată de Asociația Transplantaților din România cu tema ”Transplantul, pacientul pre și post transplant și viața cotidiană a acestuia”.

Cu această ocazie, Sorina Pintea a trecut în revistă noutățile din domeniul activității de transplant în Romania.

”În 2018 s-a realizat primul transplant pulmonar în Romania, iar finalul acestui an va aduce noutăți în domeniul transplantului. În decembrie va fi pusă în transparență decizională legea transplantului și vă rog să fiți alături de noi pentru a susține acest proiect”, a declarat ministrul.

De asemenea, în discursul său, ministrul a subliniat că multe dintre măsurile realizate sau în curs de realizare, din acest an, în domeniul transplantului sunt rezultatul colaborării foarte bune cu Asociația Transplantaților din România. De asemenea, Pintea a subliniat importanța promovării donării de organe, condiție principală pentru dezvoltarea activității de transplant. ”Voi fi mereu în prima linie a promovării donării de organe alături de asociațiile  de pacienți”, a mai declarat Pintea.

La invitația Asociației Transplantaților din România, ministrul Sănătății a completat o cerere de înscriere, devenind membru susținător al acestei asociații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here