Acasă Economie Firea, somată să prezinte un ”buget realist”

Firea, somată să prezinte un ”buget realist”

DISTRIBUIȚI

Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susţinut de USR, îi solicită Gabrielei Firea să prezinte proiectul de buget pe 2020, menţionând că până la 22 ianuarie era termenul legal.

”Astăzi era termenul legal în care Gabriela Firea trebuia să prezinte proiectul de buget pentru 2020. O întreb public când va veni în faţa bucureştenilor cu proiectul de buget. Conform Legii finanţelor publice locale, primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea Legii bugetului naţional în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie. Îi aduc aminte Gabrielei Firea că a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat: în 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului naţional, în 2018 după 43 de zile şi în 2019 după 33 de zile”, a declarat Nicuşor Dan, conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

El a reiterat mesajul către Gabriela Firea de a prezenta bucureştenilor ”un buget realist” pentru 2020.

”Bugetele anilor precedenţi au fost total nerealiste. În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei şi a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puţin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei şi a avut venituri de aproximativ 4 miliarde lei, cu aproximativ 3 miliarde de lei mai puţin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuţia bugetară pe 2019). Estimarea total nerealistă a veniturilor a dus la situaţia financiară dezastruoasă a Primăriei Capitalei. Aceasta se află practic în incapacitate de plată, aşa cum anticipasem, cu întârzieri consistente de plată la facturi şi salarii”, a adăugat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here