Acasă Economie Florentina Preda, purtator de cuvant al AJOFM Ilfov, despre atestarea întreprinderii sociale

Florentina Preda, purtator de cuvant al AJOFM Ilfov, despre atestarea întreprinderii sociale

DISTRIBUIȚI

Conform Legii nr. 219/2015, întreprinderea socială poate fi orice persoană juridică de drept privat care desfășoară activităși în domeniul economiei sociale, care deține un atestat de întreprindere socială și respectă principiile economiei sociale.

Potrivit Corinei Florentina Preda, purtător de cuvânt al AJOFM Ilfov, statutul de întreprindere socială se recunoaște prin acordarea unui atestat, acest document acordându-se persoanelor juridice pe baza actelor de înfințare și funcționare. Atestatul certifică scopul social al întreprinderii sociale și se acordă acelor întreprinderi sociale care acționează în scop social și în interesul general al comunității, alocă minim 90% din profitul realizat scopului social și rezervei statutare, se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale și aplică principiul echității sociale față de angajați, asigurând niveluri de salarizare echitabile, între care nu pot exista diferențe care să depășească raportul de 1 la 8.

Oficialul AJOFM Ilfov ne reamintește că atestatul se acordă pentru cinci ani, cu posibilitatea prelungirii dacă se face dovada că sunt respectate condițiile care au stat la baza acordării acestuia. Atestatul este eliberat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov, prin compartimentul Economie Socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here