Acasă Economie Fonduri importante pentru modernizarea orașului Pantelimon

Fonduri importante pentru modernizarea orașului Pantelimon

DISTRIBUIȚI

Primăria Pantelimon a obținut fonduri pentru susținerea proiectelor de investiții în modernizarea orașului,  necesare completării sumelor alocate de la bugetul local.

Astfel, pentru proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere în orașul Pantelimon, Lot 1, Lot 2 și Lot 3 s-au obținut fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru perioada 2017 – 2021.

Un alt proiect pentru care s-au obținut fonduri naționale este cel pentru construirea locuințelor sociale, finanțat prin Programul de Construcții de Locuințe Sociale și de necesitate, pentru anul 2019.

Pentru modernizarea drumului județean Strada Răscoalei (DJ 300), s-a semnat un contract de asociere cu Consiliul Județean Ilfov în vederea cofinanțării investiției.

Un alt proiect important de investiții îl reprezintă canalizarea pluvială din Strada Călărași-Strada Câmpului, pentru care s-a obținut finanțare de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Nu în ultimul rând, amintim proiectul nostru de suflet, construirea grădiniței cu grupe de antepreșcolari din strada George Călinescu, cu finanțare europeană prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) și bugetul național care vin să suplinească cheltuielile de la bugetul local, pentru perioada proiectului 2019 – 2022, declară Marian Ivan, primarul orașului Pantelimon.

”Proiectele de investiții vor rezolva o parte din problemele orașului nostru. Deși acestea au fost acceptate, plata pentru proiecte se face eșalonat. Sperăm ca proiectele noastre să poată fi duse la bun sfârșit, conform graficului de execuție, fără a exista riscul de a întârzia lucrările, în eventualitatea neachitării unei tranșe necesare”, mai spune primarul Marian Ivan.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here