Acasă Economie Fondurile pentru refugiați și suplimentarea cheltuielilor pentru apărare, argumente pentru creșterea deficitului...

Fondurile pentru refugiați și suplimentarea cheltuielilor pentru apărare, argumente pentru creșterea deficitului bugetar

DISTRIBUIȚI

Ministrul Marcel Boloș a prezentat, marți, experților de la Bruxelles, măsurile fiscale și cele de reducere a cheltuielilor bugetare, cerând Comisiei Europene să accepte un deficit de 5,5% din PIB, nu de 4,4% care e ținta din buget și care nu poate fi respectată, anunță Curs de guvernare.

Ținta corectă de deficit, pentru care România nu ar trebui să fie sancționată de Bruxelles, ar fi de 5,4 – 5,5% din PIB, a explicat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, într-un interviu acordat Digi24, imediat după ieșirea de la discuțiile cu reprezentanții Comisiei.

„Da, aceasta ar fi o țintă corectă pe care ar trebui să ne-o asumăm luând în calcul aceste categorii de cheltuieli care n-au depins de noi și care sunt argumentul nostru ca să avem un deficit bugetar realist și acceptat de Comisia Europeană, nefiind singurul stat care se confruntă cu această deviație de la țintele de deficit bugetar asumate. Dacă luăm în calcul aceste categorii de cheltuieli și ținta asumată de 4,4% corect pentru România, fără să fie sancționată cu suspendarea fondurilor, ar fi 5,5% din PIB”.

Ministrul de Finanțe a prezentat planul de măsuri care vor fi luate și categoriile de cheltuieli care au dus la creșterea deficitului și invocă în sprijinul cererii României, printre altele, creșterea neprevăzută a cheltuielilor, generată de invazia Ucrainei, inclusiv sumele alocate pentru refugiați și suplimentarea fondurilor pentru apărare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here