Acasă Anchete Fost europarlamentar, trimis în judecată de DNA

Fost europarlamentar, trimis în judecată de DNA

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petru Constantin Luhan, la data faptei membru în Parlamentul European, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În perioada 17 martie 2010 – 6 martie 2012, inculpatul Luhan a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport. La cererile respective, inculpatul a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.

Ca urmare a acestor demersuri, Luhan a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma de 50.368 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here