Acasă Politic Gâlceavă între Ludovic Orban și Rareș Bogdan

Gâlceavă între Ludovic Orban și Rareș Bogdan

DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban a cerut amânare la ultima ședință a PNL, pentru a veni cu propuneri pentru șefia PNL București. Se împliniseră cele două săptămâni, dar liderul PNL a invocat faptul că a fost ocupat cu moțiunea de cenzură și nu a avut timp să analizeze bine situația din Capitală, acolo unde partidul său obține rezultate foarte slabe în ultima vreme, scrie Alina Manolache pe Digi24.ro.

Orban a promis că vine cu propuneri de șefi pentru organizația mare, dar și pentru sectoare, într-o săptămână, însă unii lideri se îndoiesc și spun că președintele liberal nici măcar nu a făcut evaluarea activităților din filialele bucureștene și nu a convocat ședințe ca să ia pulsul.

Un lucru îl confirmă mai toți liberalii. Locomotiva PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan,  a fost scos din calcul, din mai multe motive invocate de membrii de partid. A pus condiții partidului și a spus că, dacă va prelua șefia filialei, vrea să propună el șefii de sectoare. A mai spus că, dacă moțiunea trece, nu e obligatoriu să fie Ludovic Orban premierul din partea PNL. A dat declarații la televiziuni neagreate de PNL, ba chiar, spun unii, a încălcat decizia partidului care stipulează că liberalii nu au voie să meargă la anumite posturi.  S-a plâns, pe nedrept, zic susținătorii lui Orban, că nu a fost invitat în delegația de la Cotroceni, deși accesul a fost liber pentru oricine a dorit. În plus, liberalii cred că profilul lui Rareș Bogdan, cu pozițiile sale față de Biserică și naționalismul exacerbat, nu se potrivește pentru București.

Din ce în ce mai multe surse spun că preferată de președintele PNL ar fi consiliera sa pentru buna guvernare, Violeta Alexandru. Aceasta a fost ministru în Guvernul Cioloș, dar s-a despărțit de președintele PLUS când acesta și-a făcut partid. Înainte a fost director al Institutului pentru Politici Publice.

Un alt nume în cărți ar fi Sebastian Burduja, de la PACT, partid care a fuzionat recent cu PNL. Unii liberali l-au propus pe Florin Cîțu, specialistul PNL în Finanțe, senator. Numai că Ludovic Orban ar considera că acesta este greu de strunit, mai ales în privința comunicării. Și Ciprian Ciucu ar fi o variantă, dar liderul liberal l-ar prefera mai degrabă pentru șefia PNL Sector 6.

Ciprian Ciucu este consilier general PNL, însă a fost destul de marginalizat în partid, deși a avut o activitate intensă la Primăria Capitalei și a arătat ceea ce el a considerat a fi nereguli ale actualei administrații conduse de Grabriela Firea.

PNL merge la București pe modelul USR

”Uitați-vă la Roxana Wring și la cum a făcut USR 40% la București”, spun unii liberali. Acesta este modelul pe care vrea să meargă și Ludovic Orban, susțin sursele. O figură proaspătă în politică, cu profil de activist, neimplicată până acum în politica de cumetrii. Alți liberali sunt sceptici însă și spun că un lider precum cel al USR la București nu va rezolva problema PNL care pierde alegeri după alegeri în Capitală. Propunerile lui Ludovic Orban trebuie votate de partid, iar persoanele care trec testul vor fi președinți interimari până la organizarea alegerilor în toate filialele din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here