Acasă Politic Gâlceavă pe rectificare

Gâlceavă pe rectificare

DISTRIBUIȚI

În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare de luni dimineaţă, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici propunerea de rectificare bugetară pentru acest an.

Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului și nici cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii.

În cadrul acestor discuţii, ALDE a propus, în vederea creşterii veniturilor bugetare şi reducerea cheltuielilor neecomunicoase, următoarele măsuri :

  1. La capitolul venituri: îmbunătăţirea colectării veniturilor şi întreprinderea de măsuri de diminuare a evaziunii fiscale.
  • Reducerea cheltuielilor neecomunicoase cu aparatul administrativ supra dimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat.
  • Reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor
  • Reducerea cheltuielilor neecomunicoase cu bunurile şi serviciile
  • Extinderea sistemului de achiziţii centralizate pentru toate entităţile din subordinea ordonatorilor principali de credite
  • Reorganizarea şi descentralizarea agenţiilor şi autorităţilor din cadrul ordonatorilor principali de credite care să ducă la debirocratizare şi reducerea costurilor
  • Prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţiile în derulare, la nivel central şi local, şi, de asemenea, alocările de fonduri către investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

Discuţiile vor fi reluate într-o următoare şedinţă a coaliţiei, la care ministrul de finanţe este aşteptat să prezinte soluţiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here