Acasă Politic Gata divorțul

Gata divorțul

DISTRIBUIȚI

ALDE a aprobat lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, liderul formaţiunii. Potrivit acestuia, nu se mai pune problema unei liste comune cu PSD.

Tăriceanu a prezentat primele zece nume de pe lista ALDE: Norica Nicolai (europarlamentar), Daniel Barbu (fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente), Renate Weber (europarlamentar), Ovidiu Silaghi (fost ministru al Transporturilor), Varujan Vosganian (deputat), Andrei Gerea (deputat), Radu Silaghi Dumitrescu (profesor la Universitatea Babeş-Bolyai), Eusebiu Pistru (iderul ALDE Arad), Horia Victor Toma (fost europarlamentar), Tudor-Tim Ionescu (consilier general al municipiului Bucureşti).

Potrivit lui Tăriceanu, ”s-a bătut în cuie lista ALDE” şi ”nu se mai pune în discuţie o listă comună”. ”Pentru că suntem un partid mai mic am hotărât să începem campania cât mai devreme”, a precizat liderul ALDE.

Guvernul reînfiinţează Cancelaria Prim-Ministrului

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care reînfiinţează Cancelaria Prim-Ministrului, structură desfiinţată în prima şedinţă a Cabinetului Grindeanu. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern. Cancelaria Prim-Ministrului este o structură fără personalitate juridică, aflată în subordinea directă a premierulu.

Atunci când această structură a mai existat în componenţa Guvernului, era finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de şeful Cancelariei, cu rang de ministru, şi având unul sau mai mulţi secretari de Stat şi consilieri de Stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here