Acasă Editorial GENERAȚIA SUB 30, MAREA SPERANȚĂ DEȘARTĂ

GENERAȚIA SUB 30, MAREA SPERANȚĂ DEȘARTĂ

DISTRIBUIȚI

material 1 

 

 

Văd că se vorbește despre generația sub 30 de ani din România care ar fi noua speranță, cei care vor face marea curățenie. Tinerii furioși, tinerii frumoși. Tinerii care vor lua taurul de coarne și vor da cu el de pământ.

Eu sunt mai sceptic și mai bătrân, mă apropii cu pași repezi de generația 40. Băiețeii ăștia reproșează generației mele că a fost generația tăcută, generația ”merge și așa”, generația care a înghițit toate rahaturile politicienilor fără să crâcnească. Dar ei se ridică, ei luptă, ei postează pe Facebook și participă la marșuri.

Haideți să vă spun cum i-am cunoscut eu pe cei din generația sub 30. Nu toți, există excepții, însă marea majoritate suferă de niște boli grave. Sunt slabi, îi macină teama că nu vor ”reuși”, nu știu exact ce vor să reușească, dar ei vor. Le este teamă să aibă inițiative, nu își asumă niciodată riscuri. Da, sunt inteligenți, sunt pregătiți – dar au crescut într-o lume virtuală. Pentru mine Facebook este un fel de telefon, pentru ei este întreaga lume.

Cel mai mult mă îngrijorează la ei dispariția instinctului procreării. Nu vor să facă copii, nu sunt capabili să își asume această responsabilitate, sunt ca urșii panda. Găsesc sute de explicații pentru renunțarea la acest instinct.

Sunt buni la ceva: la găsit scuze. Au o scuză pentru orice, dar absolut orice. Ei nu sunt niciodată vinovați, nu li se poate imputa nimic – doar sunt oameni care fac succes! La cea mai mică formă de presiune clachează, le lipsește tenacitatea, nu rabdă durerea – fug de orice chestie sub presiune. Vorbesc frumos, sunt politicoși și educați, dar le lipsește curajul. Au izbucniri de revoltă, dar ard repede, ca un foc de paie.

Însă mai presus de toate sunt extrem de manipulabili. Sunt perfect încadrați în civilizația rețelelor sociale și gândesc la grămadă, singura lor sursă de informație și formare este internetul. Pot fi răsuciți pe deget, rețelele sociale nu sunt punctul lor forte așa cum cred, dimpotrivă – aici le este punctul slab. Se inflamează, zbiară puțin și gata. Aș vrea să nu fie așa. – GEORGE DAMIAN, www.kishiniov.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here