Acasă Uncategorized Gestionarea deşeurilor – tratată unitar la nivelul regiunii București – Ilfov.

Gestionarea deşeurilor – tratată unitar la nivelul regiunii București – Ilfov.

DISTRIBUIȚI

La 8 februarie 2018, o delegatie a Consiliului Judetean Ilfov, compusa din presedintele Marian Petrache,  administratorul public al judetului Ilfov, Ionel Scrioșteanu și consilierul de la cabinetul presedintelui, Lucia Varga, a avut o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți ai AM POIM, Jaspers și consultanților angajați pentru realizarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor in județul Ilfov și pentru Aplicația de finanțare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în Ilfov, dar si directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov.

După cum se știe, 32 de unitățti administrativ și Consilliul Județean Ilfov fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov si incă trei autorități teritoriale sunt in curs de aderare (Balotești, Dobroesti și Popești- Leordeni).

Motivul înfiinţării asociaţiei îl reprezintă realizarea unor condiții optime de muncă și viață a locuitorilor judeţului Ilfov, prin îmbunătăţirea serviciilor comunitare, prestarea acestora la un nivel al calităţii optim și la tarife acceptabile pentru populaţie, precum şi prin dezvoltarea capacităţii de a atrage fonduri nerambursabile necesare pentru finanţarea investiţiilor în Servicii.

Scopul întâlnirii a fost de a prezenta stadiul elaborării documentelor, situația existentă în domeniul deșeurilor în Ilfov, instalațiile care urmează a fi realizate conform Planului National de Gestionare a Deșeurilor și situației existente la nivelul județului Ilfov în vederea conformării cu cerințele directivelor europene din sectorul deșeuri și a legislației naționale.

Obiectivele luate în considerare sunt pregătirea pentru reutilizare și reciclare, având în vedere că, în 2020, 50/% trebuie raportat la deșeurile reciclabile, iar până în 2035 procentul trebuie să ajumgă la 60% raportat la întreaga cantitate de deșeuri municipale. De asemenea, reducerea deșeurilor municipale la depozitare, în anul 2035, trebuie să ajungă la 25%, iar în 20140 la 10%.

CJ Ilfov are ca obiectiv reducerea impactului asupra mediului a gestionarii deșeurilor prin închiderea depozitelor de deșeuri, identificarea și realizarea unor facilități de eliminare a deșeurilor, altele decât depozitarea. Este important ca gestionarea deşeurilor să fie tratată unitar la nivelul regiunii București – Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here