Acasă Interne Grădiștea: Fenomenul Bullying în atenția polițiștilor ilfoveni de la siguranța școlară

Grădiștea: Fenomenul Bullying în atenția polițiștilor ilfoveni de la siguranța școlară

DISTRIBUIȚI

La 4 octombrie 2022, în intervalul orar 10:00-12:00, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au organizat o activitate informativ-preventivă, la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Grădiștea, având ca temă prevenirea și combaterea bullying-ului în mediul școlar preuniversitar.

Ca surpriză, polițiștii au fost însoțiți la această activitate de gimnasta Larisa Iordache.

Astfel, 120 de elevi din clasele V-VII, în prezența celor 8 cadre didactice, au participat interactiv la activitate, au ascultat situațiile de bullying  expuse de polițiști, cât și recomandările preventive precizate de aceștia și au adresat diferite întrebări polițiștilor și invitatei, pentru a cunoaște cum să prevină fenomenul bullying-ului în unitățile de învățămînt, cât și în afara acestora, astfel încât să nu fie implicați în astfel de cazuri.

Invitata specială a povestit și împărtășit elevilor din experiențele sale, a răspuns „tirului de întrebări” adresate și le-a recomandat elevilor să facă sport, dar și să evite violența.

Nu în ultimul rând, elevii au fost sfătuiți să comunice cu adulții atunci când sunt victme ale cazurilor de bullying, sau când au cunoștință despre astfel de situații.0 sursa: IPJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here