Acasă Social Guvernul a adoptat scutirea de taxe pentru angajatorii care majorează salariul minim...

Guvernul a adoptat scutirea de taxe pentru angajatorii care majorează salariul minim cu 200 lei

DISTRIBUIȚI

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de ordonanță de urgență care prevede o scutire de taxe pentru angajatorii care majorează salariul minim cu 200 lei. Legea nu se aplică însă și bugetarilor.

Este vorba despre o facilitate temporară, pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 decembrie 2022, prin care se scutește de impozit și taxe majorarea voluntară a salariului minim cu 200 lei. Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, se va duce majorarea la 2.750 lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. De măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioadele cuprinse între 1 iunie și 31 decembrie 2022, pentru care salariul brut este de 2.750 lei, a declarat după ședința de Guvern purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru.

Prevederile nu sunt aplicabile personalului plătit din fonduri publice, potrivit ordonanței adoptate.sursa:economedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here