Acasă Politic Guvernul a aprobat organizarea şi funcţionarea Comitetului de monitorizare a PNRR

Guvernul a aprobat organizarea şi funcţionarea Comitetului de monitorizare a PNRR

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat organizarea şi funcţionarea Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

În scopul asigurării implicării partenerilor sociali și societății civile în urmărirea progresului PNRR și al reformelor, actul normativ reglementează modul de organizare, funcţionare, componența, atribuțiile şi procedura de lucru pentru Comitetul de monitorizare a PNRRR.

Comitetul de monitorizare este organism interinstituțional, cu rol consultativ, de informare și dezbatere, fără personalitate juridică, condus de ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Din această structură fac parte reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, structurilor asociative ale administraţiei publice locale (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România și Asociaţia Comunelor din România), alte forme asociative de interes general, constituite potrivit legii.

Reuniunile Comitetului de Monitorizare vor avea loc trimestrial și în cadrul lor va avea loc informarea membrilor cu privire la stadiul implementării PNRR, contribuția PNRR la îndeplinirea obiectivelor strategiilor și programelor naționale, precum și a strategiilor UE, consultarea membrilor în scopul identificării de soluții în eventualitatea unor blocaje în implementarea reformelor și a PNRR, precum și dezbaterea altor aspecte care reies din procesul de implementare efectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here